xrisima eggrafa

    Πολύ κοινό σε αποθηκευμένα σιτηρά. Κοσμοπολίτικο είδος που μπορεί να βρεθεί και εκτός αποθήκης (σε καλλιεργούμενα ή μη φυτά) όπως καλλωπιστικά και λαχανικά σε θερμοκήπια.

    Άριστες συνθήκες αναπτύξεως οι 25°C και σχετική υγρασία 80%. Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Προσβάλλει σιτηρά και τυριά. Πιστεύεται ότι σχετίζεται με αλλεργική δερματίτιδα σε ανθρώπους.

    Αντιμετώπιση

    Για την απαλλαγή από το Άκαρι σιτηρών και τυριών (Tyrophagus longior), σε σιτηρά και τυριά, χρειάζεται να γίνει απεντόμωση του προσβεβλημένου χώρου. Οι επαναλήψεις των απεντομώσεων αλλάζουν ανάλογα με το μέγεθος της προσβολής και του χώρου στον οποίο θα γίνει. Οι επαγγελματικοί χώροι και ιδίως οι χώροι υγειονομικής σημασίας χρειάζονται ειδικά προγράμματα απεντομώσεων για την μείωση του φορτίου εντόμων για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων πατήστε ΕΔΩ. Για την καταπολέμηση από το άκαρι σιτηρών και τυριών (Tyrophagus longior), τηλεφωνήστε στο 210.96.52.0000 ή επισκεφτείτε την αντίστοιχη κατηγορία: απεντομώσεις αποθηκών, απεντομώσεις δημόσιας υγείας.

    Είναι κοσμοπολίτικο είδος. Στη φύση βρίσκεται σε πολλά ενδιαιτήματα όπως λιβάδια, αχυρώνες, μανιτάρια, κυψέλες μελισσών και φωλιές πουλιών. Άριστες συνθήκες αναπτύξεως: 25ºC και 80% σχετική υγρασία. Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο βιολογικός του κύκλος διαρκεί 15 περίπου ημέρες. Τα περιβάλλοντα των αποθηκών της χώρας μας, ευνοούν την ανάπτυξή του. Προσβάλλει προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτεΐνες όπως τυριά, αφυδατωμένα ψάρια, ξηρούς καρπούς κ.ά.

    Αντιμετώπιση

    Για την απαλλαγή από το άκαρι της μούχλας, στα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτεΐνες όπως τυριά, αφυδατωμένα ψάρια, ξηρούς καρπούς χρειάζεται να γίνει απεντόμωση του προσβεβλημένου χώρου. Οι επαναλήψεις των απεντομώσεων αλλάζουν ανάλογα με το μέγεθος της προσβολής και του χώρου στον οποίο θα γίνει. Οι επαγγελματικοί χώροι και ιδίως οι χώροι υγειονομικής σημασίας χρειάζονται ειδικά προγράμματα απεντομώσεων για την μείωση του φορτίου εντόμων για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων πατήστε ΕΔΩ. Για την καταπολέμηση από το άκαρι της μούχλας, τηλεφωνήστε στο 210.96.52.0000 ή επισκεφτείτε την αντίστοιχη κατηγορία: απεντομώσεις αποθηκών, απεντομώσεις δημόσιας υγείας.

    Άρρενα 0,33 – 0,43χιλ., θήλεα 0,36 – 0,66χιλ. Χρώμα ανοιχτό γκριζόλευκο με κόκκινα πόδια. Ο βιολογικός του κύκλος διαρκεί 10 περίπου ημέρες. Το κατ’ εξοχήν άκαρι των αποθηκευμένων σπόρων και το πιο κοινό στα τρόφιμα. Άριστη θερμοκρασία 25ºC. Δεν αντέχει σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 30ºC. Η οριακή τιμή σχετικής υγρασίας είναι 71%. Επιζήμιο για όλα τα είδη των αποξηραμένων προϊόντων, τυριά, σπόρους, άλευρα, κτλ. Μολύνει τα τρόφιμα με αλλεργιογόνα και παθογόνα και τους προσδίδει άσχημη γεύση. Στα ζώα, προκαλεί ανορεξία, διάρροιες και αναστολή αναπτύξεως.

    Αντιμετώπιση


    Για την απαλλαγή από το Άκαρι των αλεύρων σε τρόφιμα, χρειάζεται να γίνει απεντόμωση του προσβεβλημένου χώρου. Οι επαναλήψεις των απεντομώσεων ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος της προσβολής και του χώρου στον οποίο θα γίνει. Οι επαγγελματικοί χώροι και ιδίως οι χώροι υγειονομικής σημασίας χρειάζονται ειδικά προγράμματα απεντομώσεων για την μείωση του φορτίου εντόμων για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων πατήστε ΕΔΩ. Για την καταπολέμηση του Άκαρι των αλεύρων τηλεφωνήστε στο 210.96.52.0000 ή επισκεφτείτε την αντίστοιχη κατηγορία: απεντομώσεις αποθηκών, απεντομώσεις δημόσιας υγείας.

    Σελίδα 1 από 2

    anoixi3

    kalokairi3

    fthinopwro3

    xeimwnas3

      gkri5

      prosfora

      monokat

      polykat

      epaggelm

      Please publish modules in offcanvas position.