Άρρενα 0,33 – 0,43χιλ., θήλεα 0,36 – 0,66χιλ. Χρώμα ανοιχτό γκριζόλευκο με κόκκινα πόδια. Ο βιολογικός του κύκλος διαρκεί 10 περίπου ημέρες. Το κατ’ εξοχήν άκαρι των αποθηκευμένων σπόρων και το πιο κοινό στα τρόφιμα. Άριστη θερμοκρασία 25ºC. Δεν αντέχει σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 30ºC. Η οριακή τιμή σχετικής υγρασίας είναι 71%. Επιζήμιο για όλα τα είδη των αποξηραμένων προϊόντων, τυριά, σπόρους, άλευρα, κτλ. Μολύνει τα τρόφιμα με αλλεργιογόνα και παθογόνα και τους προσδίδει άσχημη γεύση. Στα ζώα, προκαλεί ανορεξία, διάρροιες και αναστολή αναπτύξεως.
Αντιμετώπιση
Για την απαλλαγή από το Άκαρι των αλεύρων σε τρόφιμα, χρειάζεται να γίνει απεντόμωση του προσβεβλημένου χώρου. Οι επαναλήψεις των απεντομώσεων ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος της προσβολής και του χώρου στον οποίο θα γίνει. Οι επαγγελματικοί χώροι και ιδίως οι χώροι υγειονομικής σημασίας χρειάζονται ειδικά προγράμματα απεντομώσεων για την μείωση του φορτίου εντόμων για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων πατήστε ΕΔΩ. Για την καταπολέμηση του Άκαρι των αλεύρων τηλεφωνήστε στο 210.96.52.0000 ή επισκεφτείτε την αντίστοιχη κατηγορία: απεντομώσεις αποθηκών, απεντομώσεις δημόσιας υγείας.