e shop logo template6

 

2109902001

 

  xrisima eggrafa

  Καταπολέμηση Ποντικών-Αρουραίων

  Μυοκτονία είναι η διαδικασία με την οποία καταπολεμούμε την προσβολή από τα τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίους) σε έναν χώρο. Τα ποντίκια και οι αρουραίοι είναι φορείς πολλών ασθενειών όπως η πανώλη, μεταδίδουν τον τύφο, την μηνιγγίτιδα, επιδεινώνουν τις αλλεργίες, καταστρέφουν την υγιεινή του χώρου που επισκέπτονται και προκαλούν τεράστιες ζημιές σε οικιακά είδη τρόφιμα και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

  Για την καταπολέμηση των ποντικών εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μυοκτονίας. Αυτό περιλαμβάνει ειδικούς δολωματικούς σταθμούς χάρτινους ή ασφαλείας που είναι ανθεκτικοί σε κραδασμούς και χτυπήματα και είναι ασφαλείς για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Τοποθετούνται σε διάφορα σημεία εξωτερικά ή/και εσωτερικά του χώρου από τα συνεργεία της Neosun Service. Στο εσωτερικό αυτών των παγίδων τοποθετούνται ειδικά ποντικοφάρμακα πρωτότυπα και όχι γενόσημα ειδικά για χώρους δημόσιας υγείας.

  Για την καταπολέμηση των ποντικών υπάρχουν κολλητικές παγίδες οι οποίες περιέχουν στην επιφάνεια τους τροφοελκυστικές ουσίες. Χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους, αποθήκες, οικίες σε συνδυασμό με δολωματικούς σταθμούς ή ανεξάρτητα σε μικρές προσβολές.

  Ακόμα και όταν τα ποντίκια έχουν εξαφανιστεί πρέπει να γίνεται επαναδόλωση των δολωματικών σταθμών σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με το χώρο όπου είχε εμφανιστεί το πρόβλημα. Κατά κανόνα η διάρκεια δράσης των τρωκτικοκτόνων κρατά περίπου ένα μήνα όμως πολλές φορές παρατείνεται ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες βρίσκετε.

  Εντοπισμός προσβολής από ποντίκια

  Η παρουσία ενός ποντικού στο σπίτι, δεν είναι πάντα εμφανής. Φυσικά υπάρχουν σημάδια που μας δείχνουν ότι υπάρχει ποντίκι στο σπίτι, μπορεί να είναι μικρά αλλά οι επιπτώσεις της παρουσίας του μεγάλες (καταστροφή ηλεκτρικών συσκευών, μόλυνση τροφίμων κλπ). Η αναπαραγωγή των ποντικών είναι πολύ συχνή. Ένα θηλυκό ποντίκι μπορεί να παράγει σε μια γέννα οκτώ μικρά κάθε τέσσερις εβδομάδες. Οπότε δεν χρειάζεται απλά να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του ποντικιού αλλά να φροντίσετε ώστε τα νέα που θα γεννηθούν να μην βρουν φωλιά στο χώρο σας.

  Προβλήματα & Ασθένειες

  Κατά τη μυοκτονία φροντίζουμε να απαλλαγούμε από τα ποντίκια. Οι βλάβες και οι καταστροφές που μπορεί να προκληθούν μπορεί να είναι πολύ μεγάλες. Μπορούν να μασουλήσουν τρόφιμα στο σπίτι (δεν μπορούν να τα φάνε ολόκληρα οπότε το υπόλοιπο που μένει αποτελεί σοβαρή αιτία μόλυνσης), μεταφέρουν σε διάφορα σημεία τροφή όπου θα μουχλιάσει και θα μυρίσει, μασούν ρούχα και άλλα ηλεκτρικά αντικείμενα, αφήνουν ούρα και ακαθαρσίες δημιουργώντας λεκέδες ή μόνιμες παραμορφώσεις στο ξύλο. Τα ποντίκια μεταφέρουν παράσιτα όπως ψύλλους, τσιμπούρια και ακάρεα καθώς και τις ασθένειες και τα προβλήματα που μεταφέρουν αυτά με τη σειρά τους. Τα ποντίκια είναι εξαιρετικοί φορείς ασθενειών και ψύλλων, τσιμπουριών, ακάρεων. Αποτέλεσαν την νούμερο ένα αιτία εξάπλωσης της πανώλης στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα. Η νόσος μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα ψύλλων.

  Πως θα καταλάβετε ότι υπάρχει ποντικός στο σπίτι:

  Οι πιθανότητες να συναντήσετε το ποντίκι στο σπίτι είναι λίγες. Τα ποντίκια δραστηριοποιούνται τη νύχτα και κινούνται γρήγορα. Πιο πιθανό είναι να ακούσετε ήχους του ποντικιού. Ενδείξεις:

  1) Περιττώματα ποντικού. Τα περιττώματα τους έχουν περίπου το μέγεθος και το σχήμα ενός κόκκου ρυζιού και είναι σκούρο καφέ και μαύρο χρώμα. Τα περιττώματα βρίσκονται συνήθως σε γραφεία, ντουλάπια, συρτάρια, πίσω από κάδους απορριμμάτων και σε όλα τα δωμάτια περιμετρικά στον τοίχο.

  2) Ούρα ποντικού. Τα ποντίκια χρησιμοποιούν τα ούρα για να οριοθετούν την περιοχή τους. Μπορεί να τα δείτε σε σταγόνες σε γραμμή που να οδηγούν σε μια κρυψώνα, είτε μεμονωμένους λεκέδες.

  3) Τσιμπολογάνε και αφήνουν σημάδια. Μπορείτε να δείτε σημάδια μασήματος σε κουτιά, σακούλες και άλλα δοχεία τροφίμων που έχουν μασουλήσει τα ποντίκια. Προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τρόφιμα. Η τροφή των κατοικίδιων είναι ένα από τα αγαπημένα τους γεύματα και δεν πρέπει να αφήνετε εκτεθειμένη. Μπορείτε να δείτε ακόμα σημάδια των δοντιών τους στο ξύλο και σε κοντινή απόσταση πριονίδια, από το μάσημα, αυτό συμβαίνει γιατί προσπαθούν να κρατήσουν τα δόντια τους σε συγκεκριμένο μέγεθος αφού δεν σταματούν να μεγαλώνουν ποτέ καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

  4) Φωλιές ποντικών. Είναι πολύ δύσκολη η εύρεσή τους δεδομένου ότι ένα ποντίκι μπορεί να χωρέσει μέσα από ένα άνοιγμα τόσο μεγάλο όσο το κεφάλι του, πιθανόν να εκπλαγείτε από τα μέρη που μπορεί να τα βρείτε. Τα συνεργεία απολυμάνσεων και μυοκτονιών της Neosun Service είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να εντοπίσουν τις φωλιές των ποντικών δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα με τα ποντίκια.

  5) Τριξίματα, ροκανίσματα, δυσάρεστες οσμές και ίχνη από ποντίκια. Μπορείτε να ακούσετε ένα ποντίκι το βράδυ όταν το σπίτι είναι ήσυχο.

  6) Τα κατοικίδια εντοπίζουν την παρουσία ποντικών.

  Αντιμετώπιση προβλήματος ποντικών

  Αρχικά αναζητούμε τα σημεία από τα οποία μπορούν να εισέλθουν τα ποντίκια εντός του χώρου μας. Μπορούν να περνούν μέσα από στενούς χώρους, μέσα από σωλήνες και ανάμεσα σε καλώδια – μια πολύ μικρή τρύπα στην οποία χωράει το κεφάλι του ποντικού είναι αρκετά μεγάλη ώστε να περάσει. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την παρουσία ή μη μικρών παιδιών και κατοικίδιων ζώων δίνουμε την κατάλληλη λύση . Δεν υπάρχει ενιαία μέθοδος, κατάλληλη για κάθε προσβολή από ποντίκια. Η παρουσία των παιδιών και των κατοικίδιων ζώων κάνουν κάποια δολώματα και κάποιες παγίδες ακατάλληλες. Σε περιπτώσεις υψηλής επικινδυνότητας χρησιμοποιούνται παγίδες ασφαλείας που εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών και των κατοικίδιων ζώων. Τα ποντίκια πρέπει να αντιμετωπίζονται προληπτικά με τοποθέτηση δολωματικών σταθμών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η παρουσία τους στο εσωτερικό των χώρων μας

  Γιατί να επιλέξω ως εταιρεία μυοκτονίας τη Neosun Service?

  Η εταιρεία μυοκτονιών Neosun Service με πάνω από 40 χρόνια εμπειρία στην μυοκτονία με άδεια απεντομώσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνουμε λύση άμεσα, οικονομικά και οριστικά στο πρόβλημά σας. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε είναι άοσμα και ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα, άριστης ποιότητας και όχι φτηνές απομιμήσεις. Καλύπτουμε όλες τις περιοχές της Αττικής άμεσα με ένα τηλεφώνημα.

  Rate this item
  (9 votes)
  Μυοκτονία Επαγγελματικού Χώρου Με τον όρο μυοκτονία εννοούμε τη διαδικασία κατά την οποία καταπολεμούμε την προσβολή από τα τρωκτικά κυρίως ποντίκια και αρουραίους σε έναν χώρο (σπίτι, επαγγελματικό χώρο, νοσοκομείο,…
  Rate this item
  (10 votes)
  Μυοκτονία Οικειών Μυοκτονία είναι η διαδικασία με την οποία καταπολεμούμε την προσβολή από τα τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίους) σε έναν χώρο. Τα ποντίκια και οι αρουραίοι είναι φορείς πολλών ασθενειών όπως…

   anoixi3

   kalokairi3

   fthinopwro3

   xeimwnas3

    gkri5

    prosfora

    monokat

    polykat

    epaggelm

    Please publish modules in offcanvas position.